Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2007 23:25 - Белите празни колонки
Автор: blagorodnik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1162 Коментари: 2 Гласове:
0



Тази вечер прочетох една история. Много ми хареса и реших да я публикувам в блога си, а и кой знае, може някой от авторитетите в медиите да последва примера на ... :) прочетете историята и ще разберете.

"Текс Уилсън бил собственик на седмичен вестник. През втората година от издаването му, един брой се появил с една празна колонка на втората страница. След това поне два пъти годишно се появявали и други празни колонки. Веднъж дори имало такава колонка на първата страница. Тайната на празните колонки в този вестник била често обсъждана в малкото провинциално градче. Минали години, но тайната останала неразкрита въпреки постоянните запитвания към редактора и собственика на вестника.
Един ден в бакалницата старият Пит чул слуха, че на Текс било плащано, за да не публикува някои истории във вестника си. Възмутен Пит скочил и извикал: "Не е така! Текс никога в живота си не е получил и стотинка за такова нещо. Това, което той правеше, правеше го поради величието на своето сърце. Зная това, защото... защото... аз бях една от тези колонки!" Тогава Пит колебливо и неохотно разказал историята за това как преди години, когато бил на 70-годишна възраст и знаел, че скоро ще бъде заместен от млад човек, откраднал скъп инструмент от компанията, където работел и го продал. След това започнал да краде по един инструмент всяка седмица в продължение на повече от месец, докато работодателят му го хванал. Бил заведен в канцеларията на шерифа. Там бил и Текс Уилсън в очакване на новини. Шерифът отбелязал, че Пит и съпругата му били прекрасна двойка и тя, Моли, не заслужавала такъв съпруг. След като изслушал историята, редакторът казал, че на Пит трябва да се даде шанс и да заплати стойността на откраднатите инструменти.
Текс казал на Пит: " Нормално аз трябва да публикувам историята на твоите кражби във вестника. Като предупреждение аз ще публикувам все пак колонката, на която трябва да се намира историята за твоята кражба, но тя ще бъде празна. Ако някога унижиш Моли по този начин, ще публикувам историята."
Текс публикувал 11 празни колонки във вестника, преди да умре, и до този ден героите на останалите девет останали в тайна."




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. filipa - Рано е за тези неща...
19.09.2007 19:21
у нас. Поздрави!
цитирай
2. blagorodnik - :)
20.09.2007 18:00
Надали?! Духовния заряд на титани като Кирил и Методий, като Паисий Хилендарски, Иван Вазов и още много други, все още се намира сред народа ни. Нужно е само да се разпали, а ако не ние тогава кой?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blagorodnik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 483301
Постинги: 134
Коментари: 526
Гласове: 4075
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930