Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2014 21:19 - Един който знае!
Автор: blagorodnik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2578 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всеки си има слабост! Дали малка, голяма, няма значение - слабост, която ни тормози със своята хронична непоправимост. Усилия, воля, обещания, нерви - всичко е напразно. Все едно да смачкаш в шепите си вода. Мине се, немине време и пак падение пред поредното изкушение, последвано от вина, угризения, самообвинения. В зависимост от това колко си упорит( не, че е нещо лошо да си упорит, но себетормоза ще трае по-дълго), след известно време накрая разбираш - безнадеждно е! Да си смениш гените би било по-лесно. Барон Мюнхаузен издърпваш се за косите барабар с коня от блатото е неприложимо явление за реалният ни изпълнен с грешки живот. Тогава да вземем да се гръмнем ли, що??? Не! Тъй като не можем със собствени сили да се справим със слабостта си, редно е да потърсим помощ отвън. Ще е голяма грешка да се потърси такава при подобно нам човек - грешен. И той си има слабост!
Само Един Е, Който няма. Без слабост, без недостатък, без грях.
"Защото нямаме такъв Първосвещеник, Който да не може да ни състрадава в нашите немощи, а имаме Един, Който е бил във всичко изкушен като нас, но пак без грях. Затова нека пристъпваме с дръзновение към Престола на благодатта, за да придобием милост и да намерим благодат, която да помага благовременно". Помазаника Исус, Господ и Спасител!
Разказват, че веднъж Наполеон останал сам в едно от сраженията и той се опитал да се спаси от преследващите го руски казаци в близко малко градче. Бягайки из уличките се шмугнал в едно кожухарско дюканче. Пребледнял помолил за помощ. Кожухарят съжалил чужденеца и го скрил в близката огромна купчина от кожи. Няколко мига по-късно нахлули казаците и почнали да крещят къде е беглеца. Кожухарят само неразбиращо повдигал рамене. Без много обяснения извадили сабите си и почнали да мушкат из купчините кожи. Като не открили нищо, бързо се отказали и си заминали. Малко по-късно френските войски влезли в градчето и Наполеон с най-голямо облекчение се изтупал от прахта пред дошлите от личната му гвардия войници. Любопитен кожухарят попитал императора какво е чувствал, когато лежал там долу под кожите и казаците го търсели. Засегнат от дързостта и леката ирония, ядосано заповядал на гвардейците си да вържат кожухарят с кърпа на очите и да го разстрелят лично пред Негово Величество. Кожухарят се вцепенил. Усещал как го сграбчват здрави войнишки ръце, как го му връзват ръцете и краката. Последен поглед към отворената врата на дюкана и очите му били вързани. После чул как се зареждат пушките и командата на императора за стрелба. Това било краят и тресейки се очаквал голямата огнена болка. 
После...чул стъпки. Някой свалил бавно превръзката. Видял Наполеон пред себе си, който тихо му казал:
- Сега вече знаеш!

Господ Исус Христос знае какво е умора, изтощение, преследване, глад, жажда, обида, разочарование, страх, болка. Знае какво е смърт! И е Победител. Не е оставил в неведение човешкия род - ето средството: постоянна ежедневна връзка с Него - молитвата, Божието слово и службата към ближния. Единствено Той може да спаси от слабост.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blagorodnik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 482588
Постинги: 134
Коментари: 526
Гласове: 4075
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930