Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2009 11:22 - Чипче тук, чипче там
Автор: blagorodnik Категория: Новини   
Прочетен: 3146 Коментари: 7 Гласове:
0



Повод да пиша за чиповете все по масово навлизащи в живота ни е тази новина: "Без анонимност. Трите имена, ЕГН и адрес за предплатен ваучер на GSM-а" в ( http://www.dnes.bg/article.php?id=64830).
Учудвам се, защо й е на полицията да има постоянно наблюдение кой къде е? Знайно е, че Сим картата си е чип. С необходимата апаратура може по всяко време да се разбере местоположението на носителя. А колкото за престъпниците и предотвратяване евентуални криминални действия, това е за замазване очите на обществеността - полицията много добре си ги знае кои са и не е необходимо заради едната черна овца, да се белязва цялото стадо. Явно романа на Джордж Оруел "1984" рано или късно трябва да стане реалност.
Затова протестирам за ограничаването на личната ми свобода, отнемането на неприкосновеността ми като свободен човек, за намаляване защитата на личните ми данни.
Не искам чип на личната си карта ( изискване от ЕС очакващо одобрение в Народното събрание).
Не искам да бъда под постоянно наблюдение и да ме третират като престъпник.

Не искам да бъда унифициран и категоризиран.
Аз съм свободен човек и такъв ще си остана.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chris - човече,
27.01.2009 11:55
чиповете на личните карти отдавна са одобрени.. от май или юни ТАЗИ година в Бг започва издаването на новите лични карти с чипове според ЗБДС. тоест, като ти изтече валидността на сегашната лична карта - хоп - чипче. мисля, че ще съдържа, освен всичко друго, пръстови отпечатъци и скан на ретината - тоест, създава се презумпцията, че всеки човек е престъпник до доказване на противното, както и зловещата обективна възможност държавата чрез своите органи (а със сигурност и други лица с неправомерен достъп до базите данни) да поставя отпечатъците на когото си поиска на което и да е местопрестъпление...
виждаш ли някакъв изход!?
освен да не си вадиш нова лична карта под риска постоянно да плащаш глоби..?
цитирай
2. blagorodnik - Благодаря за информацията.
27.01.2009 12:07
Личи си кой е назад с материала :) Явно ще сме свободни още мъничко, а после...щеш не щеш тоягата ще ядеш.
Какво ми остава - ще се боря, защото не съм съгласен и искам да си остана свободен.
цитирай
3. chris - аз също
27.01.2009 13:26
съм абсолютно несъгласен с това и бих искал да се боря против роботизацията и тоталния контрол над личността (защото, колкото и да звучи в стил "1984" или "теория на конспирацията", следващата стъпка е имплантирането на радиочестотни микрочипове на всеки човек, което няма да се случи чак толкова късно и със сигурност ще го доживеем - колко му е "световните борци за демокрация" сащ да си самоорганизират още един сценарий като 11/9 и да въведат имплантите като мярка срещу "тероризма" ((колко извратено-иронично е когато най-радикалните терористи се наричат борци срещу тероризма)), а когато чиповете започнат да бъдат имплантирани, вече не само някой някъде там ще знае къде си по всяко време, а и ще може да контролира чувствата ти чрез съответно изпращани импулси до твоя чип, съответно мозък), но не виждам адекватен начин за подобно противодействие...
какво - ще се закопаваме под земята или ще бягаме в космоса ли..?
цитирай
4. blagorodnik - Защо звучиш толкова
27.01.2009 14:27
песимистично? Как така ще бягаме или ще се заравяме? Ще се борим с всички позволени и цивилизовани средства. Ето аз започнах, като писах тук. Сега пиша на приятели. Разгласявам. Има и специални организации борещи се срещу бавното ни вкарване в един голям планетарен концлагер - http://bg.bigbrotherawards.org/. Ето утре има номинация.
цитирай
5. chris - човече,
27.01.2009 17:04
с писане какво става..? просто разгласяваш проблема, ок, обаче това е като да пикаеш срещу вятъра...
и какво правят тези организации..? - дават измислена анти-награда на престъпниците... нищо повече, струва ми се... каква е ползата от тази "награда" и от самата организация, като фактът на престъпленията с/у универсалните човешки права си остава... престъплението остава безнаказано (само дето е порицано или смъмрено от организацията) и продължава с пълната принудителна сила на държавния апарат...
възможно ли е подобни организации да отменят държавния (да не казвам все още световнив) закон, който легализира престъплението, след като съдът е част от самата държава... ами че тогава нека да съдим и целия ЕС и САЩ за нарушенията на човешките права (свързани с новите документи за самоличност)... защо според теб никой досега не е подал подобна искова молба за обявяването на изискванията, свързани с издаването на новите документи за самоличност за противоконституционни (както и за тяхната отмяна) и нарушаващи универсалните човешки права, пред европейския съд по правата на човека, или защо не е инициирано създаването на международен трибунал (за да има сила решението и за САЩ)...???
:)
цитирай
6. blagorodnik - Историята се повтаря,
27.01.2009 19:40
винаги май е едно и също. Джироламо Савонарола и всесилната католическа църква, Ганди и Британската империя, Солженицин и СССР, и още , и още...
Правото не може да бъде победено! Чувал ли си: "глас в пустинята"? Това е важното - гласът да не замлъкне, защото и сред пустинята живот има.
Истината винаги има и ще намира стожери, които ратуват за нея. И безсмислено да е, аз няма да се откажа да говоря за правда и истина.
Щом никой досега не е подал молба, както твърдиш, какво пречи да сме първите?
цитирай
7. chris - ами - ето -
28.01.2009 09:20
аз по образование съм правист (който се срамува от себе си заради това) и ще ти кажа мнението си - правото е най-извратеното нещо, измислено от човешкия мозък (може би наравно с религията в тази класация).
всъщност не съм сигурен дали никой не е подавал подобна молба, но, ако някой беше спечелил подобно дело, със сигурност щяхме да разберем, защото това би било сензацията на 21 век.

пропуснал си поне един друг симптоматичен пример (макар че +/- 1 = все тая) - тимъти лиъри срещу ю-ес-ей.

...ситуацията е малко като "отишло кутрето при носа да се оплаче, че палецът го мачка"...

както и да е - поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blagorodnik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 483366
Постинги: 134
Коментари: 526
Гласове: 4075
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930