Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2009 23:47 - Посланието на новата власт към гражданското общество.
Автор: blagorodnik Категория: Политика   
Прочетен: 2198 Коментари: 2 Гласове:
7



На 1 септември "Дискусионен клуб за граждански инициативи" се събра отново след отпускарският летен сезон. Отначало ми се искаше темата да бъде за оневинителната фраза "Всички крадат", но се спряхме на "Посланието на новата власт към гражданското общество" предложена от Весела Вътева. Звучи някак си сухо и общо, но дискусията беше доста оживена, защото...Бойко Борисов - лицето на новата власт не е за пренебрегване.
Заложени са големи очаквания към тази личност, а и самият господин Борисов по всякакъв начин искаше да подчертае преди и по време на изборите, а и сега продължава да го прави, че може да се разчита на него за ред, справедливост и сигурност. За него от особена важност е наличието на висок рейтинг. Бойко Борисов добре е разбрал урока от задкулисните интриги, че като цяло народът се интересува не от "какъв си", а от "кой си". Провалите на премиерите преди него да изиграят ролята на "спасители на нацията" само изостриха глада за ред и законност. И когато се появи човек, който с поведение, със стойка и говор изразява строгост, властност, дисциплина - бате Бойко, който знае какво прави, тогава хората се довериха и го издигнаха да бъде наистина баткото, който да въдвори ред - най-после "и на нашата улица ще изгрее слънце". Доколко ще оправдае надеждите, времето ще покаже.
Посланието е прието, но нека и обществото да не стои пасивно, а да съдейства, за да стане посланието реалност. Връзката власт и общество е двустранна. Това което става около и с нас не е шоу, ние сме участници, не зрители.
Пример, който беше даден в дискусията: Когато видя някой ненормален шофьор да кара с бясна скорост по магистралата, да не повдигам нехайно рамене или да се задоволя с гласен укор,а да се обадя по телефона на КАТ като посоча цвета и номера на автомобила. На един сигнал може и да не обърнат внимание, но ако се обадят петима или повече, тогава??? Като граждани е нужно да отстояваме позицията си да живеем в цивилизовано общество. Една птичка пролет не прави, но когато пролетта дойде, дали ятото ще е още на земята?




Тагове:   новата,   власт,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Гражданско общество
09.09.2009 20:52
се прави от граждани с позиция и осъзната отговорност, така че поздрави за инициативата и пожелавам успех. Манталитетът "дадоха ни", "наредиха ни", "ще ни кажат" трябва да си отиде завинаги. Инициативата е в нас - отговорността също.
цитирай
2. blagorodnik - Бавно и славно
11.09.2009 23:37
както обичаше да казва прабаба ми.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blagorodnik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 483342
Постинги: 134
Коментари: 526
Гласове: 4075
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930